STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

IT-ul nu are gen: top domenii tehnice în care și femeile fac carieră

18.04.2019

328 vederi

Poate o femeie să viseze la o carieră într-un domeniu bazat în special pe tehnologie și abordări logice precum IT-ul?

Așa cum arătam într-un articol-interviu Femei în IT: 4 specialiști - 10 indicii despre oportunitățile de carieră, principalele specializări din acest domeniu par, la ora actuală, să fie dominate de bărbați.

Și totuși, dincolo de această aparență și orice prejudecată, există o serie de motive pentru care femeile aleg și reușesc să-și definească o carieră în IT:

  • Ofertă generoasă de joburi atât pe piața internă cât și pe plan internațional;
  • Venituri mai mult decât motivante;
  • Implicare în proiecte care oferă din plin satisfacția rezultatului;
  • Pot începe să învețe și să aplice cunoștințele acumulate oricând.

Altfel spus, realitatea ne oferă zi de zi exemple concrete și argumente să credem că: IT-ul nu are GEN

New Call-to-action

Iată principalele specializări către care și tu poți face primii pași și construi un drum profesional cu o destinație sigură: SUCCES.

  1. Specialist resurse umane în IT: selecția de personal pentru acest domeniu presupune cunoștințe și o abordare specifice. Un background general pe zona de IT cuplat cu o formare profesională/ o specializare în Resurse Umane pot fi rețeta de succes pentr a-ți defini poziția în acest domeniu. Alege să urmezi cursuri scurte sau să te înscrii la BootCamp-uri din domeniul IT pentru a dobândi cunoștințe de bază în acest domeniu. (vezi câteva exemple aici)
  2. Graphic designer: tehnologia și creativitatea nu s-au întâlnit în niciun domeniu mai bine decât în IT. Ești o fire creativă dar îți dorești să te îndrepți spre un domeniu de viitor? Atunci este important să obții o specializare cu ajutorul căreia vei reuși rapid să ai acces la oportunități profesionale reale în 3 pași simpli: urmează un curs de scurtă durată în Graphic Design, construiește-ți un portofoliu și aplică la job-ul pe care ți-l dorești cu adevărat!
  3. Web Developer (& Design): nu sunt rare cazurile în care o femeie se demonstrează a fi 50% LB (Left Brain ) + 50% RB (Right Brain). Tot ce îți rămâne de făcut este să cultivi această oportunitate prin punerea unor baze solide în domeniu și găsirea job-ului potrivit așteptărilor tale. 
  4. Programator: pentru că această specializare se potrivește perfect inclusiv femeilor. Nu o spunem doar noi. Ada Lovelace, Grace Hopper, Erna Hoover, Radia Perlman, Sophie Wilson - sunt doar o parte dintre numele pe care istoria IT-ului le-a înregistrat de-a lungul timpului ca fiind de referință în dezvoltarea tehnologiilor revoluționare din domeniu. Ai toate motivele să crezi că este și drumul tău!
  5. Antreprenoriat: domeniul IT este, cu siguranță, cel mai generos din această perspectivă. Odată ce ai asimilat o bază solidă de cunoștințe de programare și ai testat aplicarea lor în proiecte concrete - poți îndrăzni să îți faci planuri pentru un start-up în IT. De la Smart Solutions la Smart Business, poți oferi în timp clienților valoare reală prin implicarea ta. Nu știi de unde să începi? Pontul nostru îl găsești aici

New Call-to-actionDESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

Ați avut vreodată o problemă în viață?    Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete? Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.   Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?   Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.   Normal, după ce investeș

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

JAVA este un limbaj de programare lansat în 1995 de către Sun Microsystems. De la calculatoare, console, servere și telefoane mobile. Java este peste tot!

Ce este JAVA? JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.   Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.                                   Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.   Ce este un programator JAVA? Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.                        

ШАГ логотип