Компьютерная Академия Шаг | Полноценное IT-образование‎. Авторские методики, преподаватели-практики, 100% практических занятий. Ты будешь понимать принципы программирования и сможешь выбрать свой путь в IT.

Ваш браузер устарел!

Вы пользуетесь устаревшим браузером Internet Explorer. Данная версия браузера не поддерживает многие современные технологии, из-за чего многие страницы сайта отображаются некорректно, и могут работать не все функции. Рекомендуем просматривать сайт с помощью актуальных версий браузеров Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera Microsoft Edge

Prin completarea formularului vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, în scopul asigurării comunicării și a prestării serviciilor noastre către dumneavoastră, și de a nu se transmite persoanelor terțe.

Mai multe detalii.

IT-ul nu are gen: top domenii tehnice în care și femeile fac carieră

Poate o femeie să viseze la o carieră într-un domeniu bazat în special pe tehnologie și abordări logice precum IT-ul?

Așa cum arătam într-un articol-interviu Femei în IT: 4 specialiști - 10 indicii despre oportunitățile de carieră, principalele specializări din acest domeniu par, la ora actuală, să fie dominate de bărbați.

Și totuși, dincolo de această aparență și orice prejudecată, există o serie de motive pentru care femeile aleg și reușesc să-și definească o carieră în IT:

  • Ofertă generoasă de joburi atât pe piața internă cât și pe plan internațional;
  • Venituri mai mult decât motivante;
  • Implicare în proiecte care oferă din plin satisfacția rezultatului;
  • Pot începe să învețe și să aplice cunoștințele acumulate oricând.

Altfel spus, realitatea ne oferă zi de zi exemple concrete și argumente să credem că: IT-ul nu are GEN

New Call-to-action

Iată principalele specializări către care și tu poți face primii pași și construi un drum profesional cu o destinație sigură: SUCCES.

  1. Specialist resurse umane în IT: selecția de personal pentru acest domeniu presupune cunoștințe și o abordare specifice. Un background general pe zona de IT cuplat cu o formare profesională/ o specializare în Resurse Umane pot fi rețeta de succes pentr a-ți defini poziția în acest domeniu. Alege să urmezi cursuri scurte sau să te înscrii la BootCamp-uri din domeniul IT pentru a dobândi cunoștințe de bază în acest domeniu. (vezi câteva exemple aici)
  2. Graphic designer: tehnologia și creativitatea nu s-au întâlnit în niciun domeniu mai bine decât în IT. Ești o fire creativă dar îți dorești să te îndrepți spre un domeniu de viitor? Atunci este important să obții o specializare cu ajutorul căreia vei reuși rapid să ai acces la oportunități profesionale reale în 3 pași simpli: urmează un curs de scurtă durată în Graphic Design, construiește-ți un portofoliu și aplică la job-ul pe care ți-l dorești cu adevărat!
  3. Web Developer (& Design): nu sunt rare cazurile în care o femeie se demonstrează a fi 50% LB (Left Brain ) + 50% RB (Right Brain). Tot ce îți rămâne de făcut este să cultivi această oportunitate prin punerea unor baze solide în domeniu și găsirea job-ului potrivit așteptărilor tale. 
  4. Programator: pentru că această specializare se potrivește perfect inclusiv femeilor. Nu o spunem doar noi. Ada Lovelace, Grace Hopper, Erna Hoover, Radia Perlman, Sophie Wilson - sunt doar o parte dintre numele pe care istoria IT-ului le-a înregistrat de-a lungul timpului ca fiind de referință în dezvoltarea tehnologiilor revoluționare din domeniu. Ai toate motivele să crezi că este și drumul tău!
  5. Antreprenoriat: domeniul IT este, cu siguranță, cel mai generos din această perspectivă. Odată ce ai asimilat o bază solidă de cunoștințe de programare și ai testat aplicarea lor în proiecte concrete - poți îndrăzni să îți faci planuri pentru un start-up în IT. De la Smart Solutions la Smart Business, poți oferi în timp clienților valoare reală prin implicarea ta. Nu știi de unde să începi? Pontul nostru îl găsești aici

New Call-to-action

Solicitați un apel înapoi

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate și informații juridice