STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

phone_validation_text
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Prin completarea formularului vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, în scopul asigurării comunicării și a prestării serviciilor noastre către dumneavoastră, și de a nu se transmite entităților terțe.

Mai multe detalii.

IT-ul nu are gen: top domenii tehnice în care și femeile fac carieră

Poate o femeie să viseze la o carieră într-un domeniu bazat în special pe tehnologie și abordări logice precum IT-ul?

Așa cum arătam într-un articol-interviu Femei în IT: 4 specialiști - 10 indicii despre oportunitățile de carieră, principalele specializări din acest domeniu par, la ora actuală, să fie dominate de bărbați.

Și totuși, dincolo de această aparență și orice prejudecată, există o serie de motive pentru care femeile aleg și reușesc să-și definească o carieră în IT:

  • Ofertă generoasă de joburi atât pe piața internă cât și pe plan internațional;
  • Venituri mai mult decât motivante;
  • Implicare în proiecte care oferă din plin satisfacția rezultatului;
  • Pot începe să învețe și să aplice cunoștințele acumulate oricând.

Altfel spus, realitatea ne oferă zi de zi exemple concrete și argumente să credem că: IT-ul nu are GEN

New Call-to-action

Iată principalele specializări către care și tu poți face primii pași și construi un drum profesional cu o destinație sigură: SUCCES.

  1. Specialist resurse umane în IT: selecția de personal pentru acest domeniu presupune cunoștințe și o abordare specifice. Un background general pe zona de IT cuplat cu o formare profesională/ o specializare în Resurse Umane pot fi rețeta de succes pentr a-ți defini poziția în acest domeniu. Alege să urmezi cursuri scurte sau să te înscrii la BootCamp-uri din domeniul IT pentru a dobândi cunoștințe de bază în acest domeniu. (vezi câteva exemple aici)
  2. Graphic designer: tehnologia și creativitatea nu s-au întâlnit în niciun domeniu mai bine decât în IT. Ești o fire creativă dar îți dorești să te îndrepți spre un domeniu de viitor? Atunci este important să obții o specializare cu ajutorul căreia vei reuși rapid să ai acces la oportunități profesionale reale în 3 pași simpli: urmează un curs de scurtă durată în Graphic Design, construiește-ți un portofoliu și aplică la job-ul pe care ți-l dorești cu adevărat!
  3. Web Developer (& Design): nu sunt rare cazurile în care o femeie se demonstrează a fi 50% LB (Left Brain ) + 50% RB (Right Brain). Tot ce îți rămâne de făcut este să cultivi această oportunitate prin punerea unor baze solide în domeniu și găsirea job-ului potrivit așteptărilor tale. 
  4. Programator: pentru că această specializare se potrivește perfect inclusiv femeilor. Nu o spunem doar noi. Ada Lovelace, Grace Hopper, Erna Hoover, Radia Perlman, Sophie Wilson - sunt doar o parte dintre numele pe care istoria IT-ului le-a înregistrat de-a lungul timpului ca fiind de referință în dezvoltarea tehnologiilor revoluționare din domeniu. Ai toate motivele să crezi că este și drumul tău!
  5. Antreprenoriat: domeniul IT este, cu siguranță, cel mai generos din această perspectivă. Odată ce ai asimilat o bază solidă de cunoștințe de programare și ai testat aplicarea lor în proiecte concrete - poți îndrăzni să îți faci planuri pentru un start-up în IT. De la Smart Solutions la Smart Business, poți oferi în timp clienților valoare reală prin implicarea ta. Nu știi de unde să începi? Pontul nostru îl găsești aici

New Call-to-action

Lasă-ne numărul și te sunăm noi!
Cursuri Online
Cursurile nu se suspendă. Trecem în #online cu toate programele STEP :)

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate și informații juridice