STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

18.02.2021

789 vederi

Ați avut vreodată o problemă în viață? 
 

Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete?

Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.

 

Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?

 

Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.
 

Normal, după ce investești 4-10 ani în educația ta ca la sfârșit să te duci la un interviu și să ți se spună că au nevoie de oameni cu experiență sau „profilul tău” nu se potrivește cu ceea ce caută drăguțele persoane din Resurse Umane; parcă te dai bătut și realizezi că ți-ai pierdut timpul.

 

E perfect normal.

Dar, știi STEP IT Academy, această instituție de învățământ privat, a apărut fix din cauza asta. Fondatorul nostru, Dmitry Korchevsky a investit și el mult timp ca voi, doar să se lovească de uși închise care cereau ce a studiat el, dar care nu aveau nici măcar o treabă cu cerințele angajatorilor.

 

Fix așa, dintr-o frustrare că învățământul de stat nu ține cont de ce vrea angajatorul de la angajați din punct de vedere cunoștințe și abilități, ci teorie frumos ambalată și profesori teoreticieni care îți pot spune într-o secundă cum ar trebui să fie scris codul fără ca măcar să fi văzut cum se scrie codul.

 

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

 

Restul e istorie.
 

În aproape 21 de ani, STEP IT Academy s-a extins în peste 20 de țări precum Rusia, Elveția, Polonia, Cambodgia, SUA, Mexic, Brazilia și mult mai multe țări cu peste 100 de filiale în marile orașe și încă apar noi sedii :)

Dar cine suntem noi, de ce ne-am extins și de ce o tot facem? „Păi”, pentru că problema pe care am spus-o mai sus, oameni care stau ani să învețe ceva, doar să afle că e pur și simplu teorie, iar la sfârșit să nu aibă cunoștințe și abilități, e prezentă peste tot. 

 

Poate ne așteptam la Estul Europei, dar și în Vest precum Elveția sau SUA? Parcă ei pun accent pe educație?

 

Vedeți voi dragilor, indiferent de țară, limbă, nație și sex, mereu vom avea persoane de umplutură care n-au nicio treabă cu educația sau cu subiectul predat, dar vorbesc bine și chiar îți dau impresia că știu ce zic.

 

Primul și cel mai important lucru care ne definește.
 

Noi, la STEP IT Academy, nu avem profesori predau 10 ore pe zi din spatele unei catedre pentru un salariu, dar Specialiști din domeniul IT care au ajuns la un punct în care simt că trebuie să dea mai departe ce au învățat.

 

Cine ar fi mai bun ca profesor de Programare Java sau Graphic Design decât un om care mănâncă, respiră și practic trăiește tot ce înseamnă acel domeniu? Nimeni, doar profesionistul. Motiv pentru care toți profesorii STEP IT Academy sunt mai întâi specialiști și maeștri în domeniul lor și apoi mentori și chiar ghizi pentru cursurile lT.

Ați avut cumva o întrebare în viață și profesorul sau persoana cu care vorbeați, a început să vă citeze din teorie? Nu trebuie să răspundeți, știm că mai des decât trebuia. Ei bine, la STEP, profesorii vorbesc din experiența lor acumulată, în 5,10,15 sau chiar 25 de ani. Oameni care îți zic de ce nu merge din experiența, ba chiar mai mult, ce se întâmplă după ce încercăm să facem acel lucru și ce ar fi mai bine să facem pentru a ajunge la rezultatul dorit.

 

Cea mai simplă chestie pe care mulți o omit este cine te învață, dar pentru noi este unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie să-l aibă un curs.

 

Noi, împreună cu peste 150.000 de mii de absolvenți am crezut asta, iar rezultate vorbesc de la ele. Încercați să vedeți cine lucrează pentru Microsoft și veți vedea oameni pe LinkedIn care au trecut la studii STEP IT academy :)

 

Doar ce vor angajatorii!
 

Al doilea, cel mai important lucru pe care îl oferim este un curs care chiar îți dă un traseu de cunoștințe și skill-uri pe care angajatorul le vrea de la tine. De ce ar vrea o companie care caută un Programator Python un om care, în timpul facultății, a făcut și modulele obligatorii de  „Macroeconomie pentru țările Sud Africane aflate în dezvoltare”?.

 

Da, e frumos să știm mai multe și mereu e bine să învățăm, dar nouă ne este foarte greu, aproape imposibil să credem că cineva a fost angajat pentru că a urmat acel modul. Asta să fie elementul definitor pentru un programator bun?

 

Vedeți, asta e motivul pentru care la cursurile noastre de Programare Java, Python, Graphic Design 2D, 3D sau Marketing avem doar ce se caută pe piața forței de muncă. E un fapt extrem de important pentru STEP IT Academy ca programele și cursurile oferite să-i dea studentului toate cunoștințele și skill-urile necesare ca el să se angajeze în domeniul IT. 

Avem departamente, peste departamente care nu fac nimic altceva decât să se uite la ce apare nou pe piață și ce vor angajatorii de la angajați. Probabil avem mai multe accesari pe platforme de recrutare forță de muncă pe zi decât unii oameni în toată viața lor, dar asta pentru că dorim să fim actuali cu ce vor angajatorii de la angajați.

 

Temele și proiectele de minim 5.
 

Iar al treilea și ultimul element care chiar ne face mândrii să avem logo-ul cu „omul care face pași în sus, pe trepte” este ce facem noi cu temele și proiectele.

 

În liceu și facultate aceste două lucruri erau destul de urâte de cele mai multe ori. Trebuie să facem măcar de-un 5 să trecem, să fie totul okay ca să avem o vară drăguță fără examene, restanțe și reexaminări.

 

Ei bine, la STEP IT Academy aceste două lucruri pe care le făceam în trecut capătă alt sens.

 

Te-ai gândit cum e să lucrezi ca un programator sau designer? Primești un task și trebuie să-l rezolvi, iar la sfârșit primești feedback și pui în aplicare. Sună fain, nu? Astea sunt temele și proiectele la STEP IT Academy. O modalitate de a exersa, de a primi feedback de la mentorii cursului și totodată, de a vedea ce înseamnă să lucrezi în domeniu.

Față de multe alte lucruri, în IT se merge pe ideea de un lucru sau obiect concret - „ceva pe care poți pune mâna”. Așa, și proiectele și temele din cadrul STEP IT Academy oferă o dovadă vie că studenții au cunoștințe și abilități cerute de angajatori.

 

De ce STEP IT Academy?
 

Pentru că scoatem specialiști în IT din oamenii care vin la cursurile noastre. 


Și cum facem asta? Printr-un program bine pus la punct, alături de traineri care au doar experiență și multă practică îmbinată cu practică.

Nu este un fapt pe care îl ascundem, dar cu care ieșim în față. Dacă vrei să fii un programator, un specialist în IT, ai nevoie de un curs care te poate învăța atât skill-uri, cât și cunoștințe, iar acest lucru nu se produce într-o săptămână, lună sau 3 luni, cum mai vedem pe alte platforme, dar în timp.

 

Motiv pentru care programele STEP IT Academy de orientare/reorientare profesională durează între 6 luni și 2,5 ani. 

 

Cum poți stăpânii Sintaxa folosită în Python, programarea orientată pe obiecte și alte principii folosite în IT într-o săptămână, folosind PDF-uri și tutoriale gratis de pe net?

 

De unde știi că ce înveți tu de unul singur este actual și căutat? Nu poți.
 

Pe astea se și bazează aceste cursuri incredibile care îți promit că te transformă într-un profesionist cu cele mai mari șanse de angajare în IT. Poate acum 15-20 de ani, să știi HTML5 și CSS3 era mai mult decât bine să-ți ofere o poziție într-o echipă de Web Development, dar în 2021 reprezintă doar un minim absolut pe care angajatorul îl vrea.

 

Dar JavaScript? MySQL, optimizare SEO și restul? Cum le învățăm? Când le adăugăm în programul de învățare? În timp ce învățăm HTML sau după ce terminăm CSS, iar la sfârșit ce avem să arate timpul depus?

Un proiect copiat din PDF cu „print: Hello World!” și o pseudo cunoaștere a ceea ce înseamnă Web Development pentru că nu avem un mentor și un program bine stabilit care să ne ofere informații și experiențe acumulate din greșeli, timp și bani pierduți.

 

Totodată, informația trebuie acumulată, practicată și folosită săptămânal. La un curs de o lună, pentru programare Java, crezi că o să înveți așa de mult încât să ajungi într-o companie de IT? Probabil vei ajunge în compania respectivă, dar nu pe IT.

 

Timp.
 

Ai nevoie de timp și exercițiu ca tu să înțelegi ceea ce faci acolo. Așa că lasă prostiile și lucrurile pe gratis și vino la un curs care îți oferă mentori cu experiență, practică, cunoștințe și skill-uri care chiar sunt căutate de domeniu IT. 

Hei, nu trebuie să ne crezi, intră pe platforme de recrutare online și vezi ce caută. După descarcă programul cursului nostru și vezi câte bifăm din listă?

 

Știți, am putea să mai stăm aici să vă zicem și alte lucruri frumoase și drăguțe despre noi dar până la urmă, ce ne caracterizează ca STEP IT Academy este informația transmisă în mod coerent, cu detalii, ușor de înțeles și cu cu exemple practice acumulate din viața de zi-cu-zi.



DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Ascensiunea sectorului IT în România și în Europa post-pandemică

Industria IT din România și Europa a înregistrat o creștere exponențială, amplificată de pandemia COVID-19 care a accentuat nevoia de digitalizare. Aceasta a generat o cerere mare de specialiști IT. Step IT Academy răspunde acestor nevoi prin cursuri variate, pregătind eficient viitorii profesioniști în domeniu.

În ultimii ani, industria tehnologiei informației (IT) a cunoscut o creștere exponențială, atât în România, cât și în Europa. Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția către digitalizare, iar cererea de specialiști IT a crescut simțitor. Educația în domeniul IT este mai valoroasă ca niciodată. Step IT Academy, oferă oportunități de a învăța programare și alte competențe IT esențiale.  Cererea tot mai mare pentru specialiști IT  Pandemia a creat un puternic impuls pentru digitalizare. Multe companii și-au accelerat procesele de transformare digitală pentru a-și menține operațiunile în timpul restricțiilor. Acest lucru a dus la creșterea cererii de dezvoltatori, specialiști în securitate, graficieni și profesioniști în marketing digital.  Creșterea Sectorului IT în România și Europa  România și-a consolidat poziția de important centru IT în Eu

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

STEP IT Academy câștigă premiul cel mare la Cisco Networking Academy

Atena a găzduit în 2019, pe 15 noiembrie, Summit-ul Internațional al Partenerilor Cisco. În cadrul evenimentului au fost înmânate premiile câștigătorilor concursului Cisco ASC Partner Rewards Program. Step IT Academy s-a bucurat de acordarea a două premii în cadrul prestigiosului concurs Cisco Networking Academy. Alături de diploma “Premier+ Partner”, oferită pentru contribuția remarcabilă la succesul studenților și trainerilor, academiei noastre i-a fost oferit și premiul cel mare al concursului — Certificate of Recognition as a Premier + Partner in the ASC Rewards Program. Odată cu acordarea acestui premiu, Step IT Academy a obținut un statut special - de “Premier+ Partner” — ca rezultat al serviciilor de instruire în cadrul comunității Cisco Networking Academy, dar și pentru sprijinul acordat generațiilor viitoare de creativi din domeniu, ce urmează să găsească cele mai bune soluții pentru probleme

ШАГ логотип

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate