STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Top 5 activități pentru copii care dezvoltă gândirea logică și analitică

18.04.2019

2865 vederi

Indiferent daca esti parinte sau profesor, ai inteles deja ca provocarea de a ocupa timpul copiilor cu activitati antrenante si educative devine din ce in ce mai mare de la o generatie la alta. Acesta este doar unul din motivele pentru care a luat amploare fenomenul activitatilor extra-curiculare, printre care si ampla varietate de cursuri pentru copii in domeniul IT. Dar, precum un pictor stie sa isi aleaga paleta de culori, la fel si copiii manifesta interes diferite fata de diversele ramuri ale calculatoarelor.

 

Structuri aptitudinale specifice varstei si directa legatura cu diversitatea modulelor de cursuri calculatoare pentru copii

Accesul la informatii din mediul online, jocurile pe computer si preocuparea crescanda pentru roboti, gadget-uri, masini sau case inteligente au devenit pe cat de atragatoare, pe atat de riscante daca nu sunt directionate corect si la timp catre un interes constructiv pe termen lung.

Atunci cand aceste interese sunt, insa, corect directionate, pot fi derulate activitati pentru copii cu adevarat utile pentru dezvoltarea lor cognitiva.

Calculatoarele prind contur pe lista prioritatilor parentale, nu doar pentru ca poate fi interesant si distractiv pentru micul invatacel, ci si pentru ca IT-ul este un domeniu cu potential profesional excelent. In plus, exista o lista lunga de cursuri de informatica pentru copii care ar putea starni interesul acestora, indiferent ca sunt fete sau baieti: cursuri de programare, cursuri de robotica, cursuri web design, cursuri grafica pentru copii si numeroase altele, adaptate varstei si nivelului de cunostinte.

Ai un copil cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani? Iata cateva lucruri, pe scurt, despre etapele pe care acesta le parcurge si despre tipurile de jocuri, activitati si programe educationale catre care ar trebui sa il directionezi:

  • In primii ani de scoala (6-8 ani) copilul invata sa socializeze si sa se indetifice cu ceilalti, prin joc si creativitate; este momentul ideal sa te gandesti la variante de cursuri pentru copii, mai ales daca locuiti intr-un oras cu atat de multe posibilitati cum este Bucuresti.
  • Intre 9 si 10 ani devine mai perseverent, este mai interesat sa evalueze si sa planifice, in timp ce simtul critic se dezvolta vizibil; este etapa in care incep sa se contureze si preferintele estetice.
  • La 11-12 ani copilul are initiativa, devine independent si cauta grupuri in care sa se integreze; activitatile care presupun lucru in echipa, colaborare si delagare sunt benefice mai ales in aceasta etapa.
  • Intre 12-14 ani are aspiratii si hobby-uri, isi stabileste obiective pentru viitor si vrea sa isi impuna propriile decizii. Acesta este momentul in care patternul vocational incepe sa se contureze din ce in ce mai vibrant.

header-art-ebook


Top 5 activitati si cursuri IT pentru copii:

1. Cursuri de robotica pentru copii – imaginatie si stiinta in construirea si programarea robotilor

In special in primii ani de scoala, copiii sunt fascinati de lumea robotilor. Daca ii implici in activitati care presupun construirea si programarea de roboti sau sisteme similare, acestia vor invata involuntar si dinamic elemente solide din domeniul programarii IT. Iata de ce, modulele de cursuri de robotica pentru copii sunt o idee excelenta de la varste inca fragede.

O buna exemplificare in acest sens vine de la unul dintre studentii nostri, Matei, care s-a declarat fascinat de lectiile de Robotica.

Cu un limbaj IT bine articulat, care pentru multi dintre oamenii mari suna inca strain, Matei ne-a vorbit atat despre creativitate si stiinta, dar si despre lucru in echipa atunci cand vrei ca rezultatul proiectului tau la un curs de robotica sa fie un robot cu adevarat inteligent, pregatit in orice moment sa-si demonstreze abilitatile unice. Desi poate parea o activitate preponderent solitara, pentru Matei, inscrierea la acest curs de robotica pentru copii s-a dovedit a fi un excelent exercitiu de munca in echipa, delegare a sarcinilor si socializare.

“Robotul nostru a inceput ca unul clasic, asa cum au facut toti, dupa care ne-am gandit noi ce putem sa-i mai facem. Am updatat unul pe care ni l-ati dat de aici si acum l-am facut pe acesta care stie sa se urce pe pereti!”

2. Cursuri de editare si procesare foto si video – exprimarea aptitudinilor artistice la calculator

Fascinatia pentru fotografie debuteaza odata cu primele imagini pe care ei reusesc sa le capteze cu tableta sau cu telefonul mobil. Aici, transformarea jocului intr-o activitate educativa inseamna deprinderea primelor notiuni despre prelucrare imaginilor, montarea elementelor video si utilizarea de efecte video.

Astfel de activitati pot fi derulate fie intr-un spatiu individual cu ajutorul unor instrumente de editare gratuite, fie in cadrul unor cursuri de editare si procesare foto-video pentru copii unde cei mici vor avea acces la instrumente performante si indrumare din partea unor profesori specializati.

3. Cursuri de animatie – pentru super-eroi care creeaza super-eroi

De departe printre cele mai indragite activitati educative pentru copii, crearea de personaje animate si realizarea de animatii reprezinta un instrument important in deprinderea unor notiuni de logica, creativitate si compozitie.

Recomandat copiilor cu varsta peste 11 ani, cursul tematic pe care l-am prins in programa pentru juniori are ca scop educarea interesului pentru animatii si realizarea independenta a primelor proiecte.

Pentru a-i ajuta in egala masura pe copii si parinti sa inteleaga ce presupune cursul de animatie, organizam ocazional si lectii demostrative de “Anime Studio”.

4. Cursuri web-design pentru copii – modul practic de a pune creativitatea la lucru in crearea de pagini web

Cererea de specialisti in domeniul IT este in continua crestere, implicit cunostintele de programare au dobandit un rol foarte important pentru gasirea unui loc de munca bine platit. Insusite de la o varsta frageda, limbajele de programare, ii vor ajuta sa isi construiasca un viitor de succes.

Un start bun in programare il poti face cu ajutorul limbajelor de programare care sunt utilizate pentru a crea site-uri, HTML, CSS si JavaScript.

Pentru dobandirea corecta a notiunilor esentiale in crearea unui website, este important aceasta sa se intample intr-un mediu educational organizat. De aceea, atat prin programa cursului tematic de Web Design & Development cat si prin cursurile integrate in programa mixta Junior Computer Academy, le oferim micilor nostri studenti un suport sustinut pentru a invata sa dezvolte independent website-uri.

Cu toate acestea, un site presupune cunostinte variate, chiar daca foarte multe persoane le arunca pe toate la un loc, sub denumirea generica de “cursuri IT pentru copii”. Treptat si independent, cei mici pot invata cursuri de grafica pentru copii, cursuri web design pentru copii sau programare. Descoperirea preferintelor personale si cizelarea aptitudinilor va veni de la sine dupa ce optiunile vor fi cantarite prin filtrul preferential al copilului.

5. Cursuri de start-up - simulari pentru gestionarea unei afaceri prin jocuri si modele de gestionare a unui start-up

Orientarea catre antreprenoriat, oportunitati si rezultate poate fi recunoscuta si cultivata de la o varsta frageda. La o prima vedere, te astepti probabil ca un asemenea set de activitati pentru copii bazate pe simularea unor mici afaceri sa se realizeze spontan, intuitiv, fara un scop educational bine definit.

In realitate, simularea unui start-up cu scopul de a dezvolta gandirea analitica trebuie facuta strategic si cu ajutorul unor instrumente specifice. De aceea in cadrul cursului de StartUp de la Junior Computer Academy copiilor li se explica metodologia Agile, invata sa utilizeze instrumente de programare in gestionarea afacerii si modelul tipului panza.

Structurarea cursurilor IT pentru copii pe categorii de cognitive si influentat de varsta este un alt aspect extrem de important, intrucat evaluarea capacitatilor cognitive si potentialul de dezvoltare al acestora difera de la o categorie la alta. Ca parinte, observi cu entuziasm fiecare evolutie a copilului tau si te bucuri alaturi de el de acest proces.  La cursurile de calculatoare pentru copii, acelasi proces se petrece, iar cei mici invata, pas cu pas, sa inteleaga si sa indrageasca universul IT.

Mai mult decat atat, IT-ul a evoluat de la un simplu set de aptitudini tehnice accesibil doar unei categorii extrem de restranse de indivizi, la un nou mod de exprimare a generatiei tinere, iar pentru copii este similar procesului de invatare a alfabetului. Reprezinta, pe scurt, un mod de organizare si expunere a propriilor idei.

Aceasta abordare este cu atat mai importanta cu cat ridica un semn de intrebare la adresa modelului educational conventional, care pune in centrul atentiei autoritatea indisputabila a tutorelui si limiteaza la absurd exprimarea libera a copilului care invata. In programare, cheia pentru a face un copil sa inceapa sa indrageasca domeniul, este sa il incurajam sa se exprime liber si sa invete sa faca acest lucru fara teama de esec ori critica, fara preconceptia dificultatii extreme si prin exercitii si jocuri specifice fiecarui modul de cursuri IT pentru copii.

Click me



DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Ascensiunea sectorului IT în România și în Europa post-pandemică

Industria IT din România și Europa a înregistrat o creștere exponențială, amplificată de pandemia COVID-19 care a accentuat nevoia de digitalizare. Aceasta a generat o cerere mare de specialiști IT. Step IT Academy răspunde acestor nevoi prin cursuri variate, pregătind eficient viitorii profesioniști în domeniu.

În ultimii ani, industria tehnologiei informației (IT) a cunoscut o creștere exponențială, atât în România, cât și în Europa. Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția către digitalizare, iar cererea de specialiști IT a crescut simțitor. Educația în domeniul IT este mai valoroasă ca niciodată. Step IT Academy, oferă oportunități de a învăța programare și alte competențe IT esențiale.  Cererea tot mai mare pentru specialiști IT  Pandemia a creat un puternic impuls pentru digitalizare. Multe companii și-au accelerat procesele de transformare digitală pentru a-și menține operațiunile în timpul restricțiilor. Acest lucru a dus la creșterea cererii de dezvoltatori, specialiști în securitate, graficieni și profesioniști în marketing digital.  Creșterea Sectorului IT în România și Europa  România și-a consolidat poziția de important centru IT în Eu

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

STEP IT Academy câștigă premiul cel mare la Cisco Networking Academy

Atena a găzduit în 2019, pe 15 noiembrie, Summit-ul Internațional al Partenerilor Cisco. În cadrul evenimentului au fost înmânate premiile câștigătorilor concursului Cisco ASC Partner Rewards Program. Step IT Academy s-a bucurat de acordarea a două premii în cadrul prestigiosului concurs Cisco Networking Academy. Alături de diploma “Premier+ Partner”, oferită pentru contribuția remarcabilă la succesul studenților și trainerilor, academiei noastre i-a fost oferit și premiul cel mare al concursului — Certificate of Recognition as a Premier + Partner in the ASC Rewards Program. Odată cu acordarea acestui premiu, Step IT Academy a obținut un statut special - de “Premier+ Partner” — ca rezultat al serviciilor de instruire în cadrul comunității Cisco Networking Academy, dar și pentru sprijinul acordat generațiilor viitoare de creativi din domeniu, ce urmează să găsească cele mai bune soluții pentru probleme

ШАГ логотип

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate