STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Anca Ciobotaru

27.07.2022

52 vederi

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi. 

Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție. 

 

Îmbinarea utilului cu plăcutul

 

Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să creeze chiar el jocuri interesante pe computer? Sau să aibă parte în același timp atât de distracție și activități antrenante, cât și de sesiuni fascinante de învățare într-un cadru de basm, în mijlocul naturii, departe de agitația și poluarea urbană, unde să își încarce plămânii cu aer curat și soare. 

 


 

A îmbina utilul cu plăcutul este un standard pe care mulți părinți îl vor pentru copiii lor. Din fericire, astăzi există multe opțiuni pentru felul în care un copil își poate petrece timpul liber într-un mod care să îl și încânte, dar și să îl ajute să acumuleze informații foarte folositoare. Cu un pic de planificare a bugetului în avans, taberele de vară dedicate copiilor sunt cea mai inteligentă alegere pe care un părinte o poate face. 

 

De ce trebuie să ții cont înainte să alegi o tabără de vară

 

Înainte să iei o decizie, trebuie de asemenea să stabilești dacă dorești o tabară de zi în orașul în care locuiești sau una cu cazare pe parcursul mai multor zile într-o altă zonă din țară. Acest aspect este unul care influențează atât bugetul, cât și programul de care părinții dispun. Pentru o tabără de zi la sediu, copilul trebuie adus zilnic dimineața și luat seara, de aceea dinamica familiei în perioada respectivă trebuie avută în vedere. 

 

Pe de altă parte, o tabară de vară cu cazare mai multe zile într-o locație din afara orașului în care te afli presupune planuri diferite. Câteva zile cât copilul este plecat îți poți finaliza unele task-uri sau activități pe care nu le-ai fi putut susține cu el acasă. Poți folosi timpul respectiv pentru mai multă odihnă sau reconectare cu partenerul. Tu trebuie doar să îl aduci pe cel mic și să îl preiei din locul stabilit împreună cu organizația care a creat evenimentul. 

 

De asemenea, detaliile legate de ce anume va avea nevoie în tabără, în funcție de zona în care va pleca, trebuie cerute de la organizatori. 

 

 

Când alegi să investești într-o tabară de vară care combină sesiunile de învățare cu distracția și joaca, trebuie să afli și programa pe care copilul tău o va urma alături de profesori și supraveghetori. Ce experiență au trainerii aleși de organizație? Oferă informații de actualitate, pun focusul pe partea de teorie sau practică? Astfel de lucruri trebuie aflate de la început. 

 

Ce tabere de vară educative și pline de distracție oferă STEP IT ACADEMY?

 

Leaderi în domeniul educației IT din 1999, prezenți în 21 de țări din SUA până în Cambodgia, Step IT Academy pune la dispoziție, pe lângă cursuri pentru copii și adulți, tabere de vară la sediu în București sau la Rucăr. Create sub forma unui concept unic, o combinație de sesiuni de învățare cu joacă și activități distractive, taberele Step IT Academy reprezintă modalitatea ideală de a aduce noul în viața unui copil. 

 

Scopul taberelor de vară organizate este îmbinarea stimulării intelectuale cu entuziasmul, curiozitatea, jocurile creative, legarea de prietenii noi și dezvoltarea softskill-urilor (comunicare, socializare, abilitati de prezentare, limbajul corpului, gandire critica si creativa, leadership, spirit de echipa etc). 

 

Taberele Step IT la sediu au o durată de 5 zile, de luni până vineri, de la 9 la 18 cu pauza de masă, gustare și prânz incluse. În prezent, în afara orașului este tabăra de la Rucăr care durează o săptămână, iar prețul include tot: cazare, 3 mese pe zi, gustări, sesiunile de învățare cu profesorul, participarea coordonatorului de tabără, activitățile distractive, petrecerile tematice, drumeții, etc.

 

Următoarele tabere pe care Step IT Academy le organizează sunt:

 

 

01 august - 05 august: Game DEVELOPMENT 

07 august - 13 august Rucar IT Summer Camp

15 august - 19 august: Blogging: Youtube & Instagram

29 august - 2 septembrie: New Technology

 

Pentru mai multe informații și înscrieri:

bucharest@itstep.org

+40 770 401 014

https://bucharest.itstep.org/junior_computer_camps

 DESPRE AUTOR:

Anca Ciobotaru

Marketing Manager, Author, Intuitive artist

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

Ați avut vreodată o problemă în viață?    Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete? Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.   Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?   Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.   Normal, după ce investeș

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

JAVA este un limbaj de programare lansat în 1995 de către Sun Microsystems. De la calculatoare, console, servere și telefoane mobile. Java este peste tot!

Ce este JAVA? JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.   Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.                                   Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.   Ce este un programator JAVA? Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.                        

ШАГ логотип

Ce este un Graphic Designer??

Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ, dar nu se rezumă doar la asta.

Ce este un Graphic Designer Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ precum: Ilustrații Fotografie Animație Culori Diferite layout-uri   În alte cuvinte, un grafician transpune cuvintele în diferite forme vizuale care să maximizeze impactul pe care potențiala lucrare sau comunicare o poate avea.   Ce trebuie să cunoască un Graphic Designer – Teoretic Din punct de vedere teoretic, un grafician trebuie să cunoască programele oferite de suita Adobe. Este foarte important ca viitorul artist grafic să aibă o bază, atât teoretică, cât și practică în Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și Adobe InDesign.   Chiar dacă suita Adobe vine cu un număr foarte mare de aplicații pe care un grafician le poate folosi pentru a-și simplifica munca, aceste trei programe sunt văzute ca baza fără de care un specialist în domeniul Grafi

ШАГ логотип