STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Ce este un Graphic Designer??

13.04.2020

3022 vederi

Ce este un Graphic Designer

Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ precum:

  • Ilustrații
  • Fotografie
  • Animație
  • Culori
  • Diferite layout-uri

 

În alte cuvinte, un grafician transpune cuvintele în diferite forme vizuale care să maximizeze impactul pe care potențiala lucrare sau comunicare o poate avea.

 

Ce trebuie să cunoască un Graphic Designer – Teoretic

Din punct de vedere teoretic, un grafician trebuie să cunoască programele oferite de suita Adobe. Este foarte important ca viitorul artist grafic să aibă o bază, atât teoretică, cât și practică în Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și Adobe InDesign.

 

Chiar dacă suita Adobe vine cu un număr foarte mare de aplicații pe care un grafician le poate folosi pentru a-și simplifica munca, aceste trei programe sunt văzute ca baza fără de care un specialist în domeniul Graficii nu poate lucra.

 

Adobe Photoshop este the go to tool, unde o foarte bună parte din timp va fi petrecut. Acest program ne pune la dispoziție foarte multe ustensile pe care le putem folosi pentru crearea de imagini și ilustrații. Mai ales dacă vorbim despre realizarea de materiale publicitare precum bannere digitale sau grafica pentru diverse campanii online.

Adobe Illustrator poate să fie văzut ca un Photoshop 1.5. Are mai multe opțiuni din punct de vedere al folosirii formaturilor specifice industriei și dispune de unelte care ne pot ajuta să creăm singuri vectori de imagini. Totuși, de foarte multe ori, rezultatul din Adobe Illustrator va fi editat în Adobe Photoshop pentru simplitatea programului.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să amintim de Adobe InDesign, unde putem să prelucrăm materiale specifice printului publicitar, precum reviste, ziare și alte publicații care conțin mai multe pagini, culori și forme.

 

Este bine să atragem atenția că pare foarte ușor la început. „Sunt doar trei programe, le pot învăța într-o lună, n-are rost să mă chinui prea mult” Da, este adevărat, din punct de vedere teoretic, se pot învăța în mai puțin de un an aceste programe, dar ele nu sunt singurele.

 

De exemplu, o suită de aplicații foarte populară este CorelDRAW care are programe asemănătoare cu suita Adobe, dar vine cu particularitățile sale și chiar dacă învățăm și această suită, poate apărea o întrebare – „Cum lucrăm în mai multe programe?”

 

Ce trebuie să cunoască un Graphic Designer – Practic

Aici intervine partea practică pe care un Grafician trebuie să o cunoască. Fie că vorbim despre Photoshop, CorelDRAW sau Illustrator, regulile de creație trebuiesc respectate. Totodată,  această parte practică nu se rezumă doar la acest element.

 

Să ne uităm la compoziția de culori, fonturile alese, regulile de compoziție, specificațiile lucrării și chiar istoria artei.

 

Spunem compoziția de culori pentru că un grafician are nevoie de cunoștințe pentru a ști modul în care se pot alătura mai multe culori și care dintre aceste culori pot transmite mai bine mesajul. De exemplu, dacă avem de făcut partea vizuală a unei campanii pentru Dragobete, probabil culoarea roșie sau roz ar merge mai bine decât negru. Mai mult sau mai puțin, trebuie să luăm în calcul reacția omului asupra mesajului prin intermediul culorii.

 

Fonturile sunt foarte importante deoarece acestea pot să transforme mesajul și ajută și la citirea acestuia. Imaginea de mai jos descrie mai bine acest concept decât cuvintele scrise.

Regulile de compoziție trebuiesc stăpânite foarte bine de un Graphic Designer. Aici nu ne referim doar la cât de mare să fie un logo sau unde ar trebui pus. Din contră, vorbim despre regulile referitoare la personaje, unde să fie puse, cum se amplasează un produs ca să-l scoatem în evidență, care este decorul pentru a transmite mesajul și mult mai mult.

 

Specificațiile lucrării nu se referă la brieful trimis de client sau de departamentul de marketing în care este specificat mesajul, culoarea principală sau produsul. Aici vorbim despre tipul lucrării. De exemplu, acel brief primit de la departamentul de marketing poate să conțină tot ce am enumerat mai sus, dar nimeni nu va zice că în grafica cerută pentru o campanie de promovare este permis un maxim de 20% din spațiul imaginii ocupat de text.

 

Mai mult spațiu alocat scrisului și reclama nu va performa la fel de bine sau chiar nu va fi aprobată.

 

Nu în ultimul rând, vorbim de istoria artei. Este o parte din bagajul de cunoștințe pe care un Graphic Designer trebuie să o aibă pentru a putea să se exprime. Se poate spune că în acest domeniu nu avem nevoie de talentului lui Picasso pentru artă, dar este bine să știm modurile în care putem să combinăm culorile, iar vechii artiști sunt probabil cel mai bun exemplu.

 

Să analizăm o lucrare făcută de Vincent Van Gogh și să ne întrebăm – „Ce a vrut să exprime aici?” Gândiți-vă că așa este și publicul vostru, doar ca în funcție de domeniul ocupat, el va avea 3-5 secunde în care se uită la poză și trebuie să înțeleagă din prima mesajul și contextul.

 

Oportunitățile unui Graphic Designer

Din punct de vedere al domeniului, un Graphic Designer poate lucra oriunde. Toată lumea are nevoie de un element vizual. De la industria producătoare de mașini la cea de IT.

 

Trebuie să înțelegem că un grafician nu face doar reclame sau bannere. Un grafician poate să facă ilustrații, partea vizuală a platformelor online, crearea de materiale vizuale pentru un eveniment, creare de concepte de mașini sau telefoane și chiar jocuri.

 

Uitați-vă la telefonul de pe care probabil chiar citiți aceste rânduri, pictogramele aplicațiilor sunt făcute de un grafician, chiar și interfețele aplicațiilor precum Netflix sau Spotify sunt făcute de un Graphic Designer

 

Oportunitățile sunt la fel de mari precum doriți să le vedeți. Aveți nevoie de puțină pasiune și muncă, dar răsplată este pe măsură

 

Dacă sună fain până aici, vă așteptăm la programul nostru educațional de Graphic Design?

 



DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Ascensiunea sectorului IT în România și în Europa post-pandemică

Industria IT din România și Europa a înregistrat o creștere exponențială, amplificată de pandemia COVID-19 care a accentuat nevoia de digitalizare. Aceasta a generat o cerere mare de specialiști IT. Step IT Academy răspunde acestor nevoi prin cursuri variate, pregătind eficient viitorii profesioniști în domeniu.

În ultimii ani, industria tehnologiei informației (IT) a cunoscut o creștere exponențială, atât în România, cât și în Europa. Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția către digitalizare, iar cererea de specialiști IT a crescut simțitor. Educația în domeniul IT este mai valoroasă ca niciodată. Step IT Academy, oferă oportunități de a învăța programare și alte competențe IT esențiale.  Cererea tot mai mare pentru specialiști IT  Pandemia a creat un puternic impuls pentru digitalizare. Multe companii și-au accelerat procesele de transformare digitală pentru a-și menține operațiunile în timpul restricțiilor. Acest lucru a dus la creșterea cererii de dezvoltatori, specialiști în securitate, graficieni și profesioniști în marketing digital.  Creșterea Sectorului IT în România și Europa  România și-a consolidat poziția de important centru IT în Eu

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

STEP IT Academy câștigă premiul cel mare la Cisco Networking Academy

Atena a găzduit în 2019, pe 15 noiembrie, Summit-ul Internațional al Partenerilor Cisco. În cadrul evenimentului au fost înmânate premiile câștigătorilor concursului Cisco ASC Partner Rewards Program. Step IT Academy s-a bucurat de acordarea a două premii în cadrul prestigiosului concurs Cisco Networking Academy. Alături de diploma “Premier+ Partner”, oferită pentru contribuția remarcabilă la succesul studenților și trainerilor, academiei noastre i-a fost oferit și premiul cel mare al concursului — Certificate of Recognition as a Premier + Partner in the ASC Rewards Program. Odată cu acordarea acestui premiu, Step IT Academy a obținut un statut special - de “Premier+ Partner” — ca rezultat al serviciilor de instruire în cadrul comunității Cisco Networking Academy, dar și pentru sprijinul acordat generațiilor viitoare de creativi din domeniu, ce urmează să găsească cele mai bune soluții pentru probleme

ШАГ логотип

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate