STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

13.05.2020

286 vederi

Ce este JAVA?

JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.

 

Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.

                                 

Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.

 

Ce este un programator JAVA?

Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.

                                 

Programatorul JAVA este o persoană analitică, cu o gândire tehnică. Un task pentru un programator este asemănător cu un puzzle, iar o întrebare care care este mereu prezentă în mintea sa va fi „Cum ajung de la punctul A la punctul B?”

 

Ce trebuie să cunoască un viitor programator JAVA?

Un programator JAVA trebuie să cunoască:

-          Variabile, tipuri de date

-          Operatori logici

-          Programarea orientată pe obiecte

-          JAVA Collection Framework

-          Stream API

-          jUnit

-          Funcții de agregare

-          Interogări

-          Forme, Cadre

-          Browser Object Model

-          JSON, AJAX

-          JavaServer

-          Hibernate și Spring DATA

-          HTML, CSS și mult mai multe

Acestea sunt doar câteva elemente pe care un viitor programator trebuie să le cunoască, iar numărul crește de la o zi la alta și în funcție de proiect sau domeniul în care dorește să profeseze. Nu există nicio formulă magică pentru a învăța aceste lucruri rapid – timp și muncă depusă zilnică.

 

Beneficiile oferite de JAVA

În primul rând, JAVA este mult mai prietenos cu un programator, făcând scrisul de cod și debug-ul un proces mult mai ușor. Totodată, este o platformă independentă care facilitează ușurința de programare a aplicațiilor în JAVA. Același cod de JAVA va merge pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare. Chiar sloganul JAVA este „scrie o dată, folosește oriunde”.

                                 

În al doilea rând, JAVA folosește caractere 16-bit Unicode care reprezintă alfabetul fonetic, iar aceste seturi de caractere sunt transpuse din limbi de pe tot pământul, oferindu-i un avantaj pentru modalitățile foarte ușoare de a fi folosit în programare, în orice limbă (chiar și în română). Este bine de amintit că alte limbaje de programare folosesc exclusiv engleza sau câteva limbi Vest Europene (germană sau franceză).

 

Oportunitățile de carieră oferite de JAVA

Un programator JAVA poate să fie foarte versatil în ceea ce privește domeniul în care dorește să lucreze, chiar și țara.

 

Cum am amintit la începutul acestui articol, un programator JAVA poate să lucreze în orice domeniu sau companie care folosește limbajul JAVA. De exemplu, multe jocuri, atât mobile, cât și pe calculator (console) folosesc JAVA pentru programarea. Șansele sunt ca aplicațiile folosite în fiecare zi precum Spotify sau Netflix să folosească JAVA, sistemul de operare al telefonului mobil de pe care citiți acest articol este scris în JAVA.

 

Practic, tot ce trebuie să faceți este să vă gândiți în ce domeniu doriți să profesați, iar după să vă alegeți țara în care doriți să munciți. Țară, pentru că un programator JAVA nu trebuie să fie fizic într-o locație să poată profesa, poate să fie de acasă sau chiar la zeci de mii de kilometri distanță. Faptul că JAVA folosește  acel 16-bit Unicode, ne permite să scriem un cod pe care îl putem rula pe orice calculator, indiferent de limba utilizată.

                                 

Chiar puteți să intrați pe diverse platforme precum LinkedIn și să vedeți că sunt foarte multe listări de locuri de muncă remote din alte țări pentru programatori, mai ales pentru programatorii JAVA. Pe bestjob pot fi chiar și 500 de job-uri pentru programatorii JAVA.

 

Totodată, pe lângă un salariu foarte atractiv și siguranța locului de muncă, JAVA ne conferă și posibilitatea să fim chiar avangarda noilor tehnologii sau aplicații. Cât de fain ar fi ca tu, cel care citești acest articol, peste 1 an de zile să participi la crearea următorului Netflix sau sistem de operare Microsoft și să poți spune „Eu l-am făcut!” – un sentiment de mândrie cu care poți concura foarte greu ?

 

Unde poți învăța?

O întrebare foarte bună, în acest moment există foarte multe platforme care oferă cursuri, programe, tutoriale video sau alte materiale didactice, însă cea mai bună modalitate de învățare rămâne interacțiunea directă cu un profesionist, care vă poate ghida pe tot parcursul procesului educațional – un mentor.

 

Motiv pentru care, dorim să vă recomandăm programul educațional oferit de STEP IT Academy.  În cadrul acestui program veți avea posibilitatea să interacționați timp de un an cu un profesionist în domeniu, cu peste 20 de ani de experiență. Scopul nu este acela de a vă învăța JAVA și atât.

                                 

Scopul este acela de vă pregăti ca specialiști în domeniu, Full Stack Developer JAVA – o persoană care cunoaște atât aspectele teoretice fundamentale, dar are și experiența de a lucra autonom.

 

Toate examenele noastre au rolul de a vă crea portofoliul prin care puteți să arătați că voi chiar puteți dezvolta o aplicație sau îndeplini task-urile jobuluii. Totodată, profesorul vă va împărtăși experiența sa și vă va oferi insight-urile despre cum trebuie lucrat într-o echipă de programatori, cum analizezi un task – mai mult sau mai puțin, va forma acea modalitate de gândire tehnică și analitică.

 

Vă așteptăm cu drag la cursul nostru de programare JAVA

 DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

Ați avut vreodată o problemă în viață?    Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete? Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.   Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?   Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.   Normal, după ce investeș

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

JAVA este un limbaj de programare lansat în 1995 de către Sun Microsystems. De la calculatoare, console, servere și telefoane mobile. Java este peste tot!

Ce este JAVA? JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.   Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.                                   Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.   Ce este un programator JAVA? Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.                        

ШАГ логотип

Ce este un Graphic Designer??

Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ, dar nu se rezumă doar la asta.

Ce este un Graphic Designer Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ precum: Ilustrații Fotografie Animație Culori Diferite layout-uri   În alte cuvinte, un grafician transpune cuvintele în diferite forme vizuale care să maximizeze impactul pe care potențiala lucrare sau comunicare o poate avea.   Ce trebuie să cunoască un Graphic Designer – Teoretic Din punct de vedere teoretic, un grafician trebuie să cunoască programele oferite de suita Adobe. Este foarte important ca viitorul artist grafic să aibă o bază, atât teoretică, cât și practică în Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și Adobe InDesign.   Chiar dacă suita Adobe vine cu un număr foarte mare de aplicații pe care un grafician le poate folosi pentru a-și simplifica munca, aceste trei programe sunt văzute ca baza fără de care un specialist în domeniul Grafi

ШАГ логотип