STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

13.05.2020

1722 vederi

Ce este JAVA?

JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.

 

Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.

                                 

Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.

 

Ce este un programator JAVA?

Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.

                                 

Programatorul JAVA este o persoană analitică, cu o gândire tehnică. Un task pentru un programator este asemănător cu un puzzle, iar o întrebare care care este mereu prezentă în mintea sa va fi „Cum ajung de la punctul A la punctul B?”

 

Ce trebuie să cunoască un viitor programator JAVA?

Un programator JAVA trebuie să cunoască:

-          Variabile, tipuri de date

-          Operatori logici

-          Programarea orientată pe obiecte

-          JAVA Collection Framework

-          Stream API

-          jUnit

-          Funcții de agregare

-          Interogări

-          Forme, Cadre

-          Browser Object Model

-          JSON, AJAX

-          JavaServer

-          Hibernate și Spring DATA

-          HTML, CSS și mult mai multe

Acestea sunt doar câteva elemente pe care un viitor programator trebuie să le cunoască, iar numărul crește de la o zi la alta și în funcție de proiect sau domeniul în care dorește să profeseze. Nu există nicio formulă magică pentru a învăța aceste lucruri rapid – timp și muncă depusă zilnică.

 

Beneficiile oferite de JAVA

În primul rând, JAVA este mult mai prietenos cu un programator, făcând scrisul de cod și debug-ul un proces mult mai ușor. Totodată, este o platformă independentă care facilitează ușurința de programare a aplicațiilor în JAVA. Același cod de JAVA va merge pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare. Chiar sloganul JAVA este „scrie o dată, folosește oriunde”.

                                 

În al doilea rând, JAVA folosește caractere 16-bit Unicode care reprezintă alfabetul fonetic, iar aceste seturi de caractere sunt transpuse din limbi de pe tot pământul, oferindu-i un avantaj pentru modalitățile foarte ușoare de a fi folosit în programare, în orice limbă (chiar și în română). Este bine de amintit că alte limbaje de programare folosesc exclusiv engleza sau câteva limbi Vest Europene (germană sau franceză).

 

Oportunitățile de carieră oferite de JAVA

Un programator JAVA poate să fie foarte versatil în ceea ce privește domeniul în care dorește să lucreze, chiar și țara.

 

Cum am amintit la începutul acestui articol, un programator JAVA poate să lucreze în orice domeniu sau companie care folosește limbajul JAVA. De exemplu, multe jocuri, atât mobile, cât și pe calculator (console) folosesc JAVA pentru programarea. Șansele sunt ca aplicațiile folosite în fiecare zi precum Spotify sau Netflix să folosească JAVA, sistemul de operare al telefonului mobil de pe care citiți acest articol este scris în JAVA.

 

Practic, tot ce trebuie să faceți este să vă gândiți în ce domeniu doriți să profesați, iar după să vă alegeți țara în care doriți să munciți. Țară, pentru că un programator JAVA nu trebuie să fie fizic într-o locație să poată profesa, poate să fie de acasă sau chiar la zeci de mii de kilometri distanță. Faptul că JAVA folosește  acel 16-bit Unicode, ne permite să scriem un cod pe care îl putem rula pe orice calculator, indiferent de limba utilizată.

                                 

Chiar puteți să intrați pe diverse platforme precum LinkedIn și să vedeți că sunt foarte multe listări de locuri de muncă remote din alte țări pentru programatori, mai ales pentru programatorii JAVA. Pe bestjob pot fi chiar și 500 de job-uri pentru programatorii JAVA.

 

Totodată, pe lângă un salariu foarte atractiv și siguranța locului de muncă, JAVA ne conferă și posibilitatea să fim chiar avangarda noilor tehnologii sau aplicații. Cât de fain ar fi ca tu, cel care citești acest articol, peste 1 an de zile să participi la crearea următorului Netflix sau sistem de operare Microsoft și să poți spune „Eu l-am făcut!” – un sentiment de mândrie cu care poți concura foarte greu ?

 

Unde poți învăța?

O întrebare foarte bună, în acest moment există foarte multe platforme care oferă cursuri, programe, tutoriale video sau alte materiale didactice, însă cea mai bună modalitate de învățare rămâne interacțiunea directă cu un profesionist, care vă poate ghida pe tot parcursul procesului educațional – un mentor.

 

Motiv pentru care, dorim să vă recomandăm programul educațional oferit de STEP IT Academy.  În cadrul acestui program veți avea posibilitatea să interacționați timp de un an cu un profesionist în domeniu, cu peste 20 de ani de experiență. Scopul nu este acela de a vă învăța JAVA și atât.

                                 

Scopul este acela de vă pregăti ca specialiști în domeniu, Full Stack Developer JAVA – o persoană care cunoaște atât aspectele teoretice fundamentale, dar are și experiența de a lucra autonom.

 

Toate examenele noastre au rolul de a vă crea portofoliul prin care puteți să arătați că voi chiar puteți dezvolta o aplicație sau îndeplini task-urile jobuluii. Totodată, profesorul vă va împărtăși experiența sa și vă va oferi insight-urile despre cum trebuie lucrat într-o echipă de programatori, cum analizezi un task – mai mult sau mai puțin, va forma acea modalitate de gândire tehnică și analitică.

 

Vă așteptăm cu drag la cursul nostru de programare JAVA

 DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Ascensiunea sectorului IT în România și în Europa post-pandemică

Industria IT din România și Europa a înregistrat o creștere exponențială, amplificată de pandemia COVID-19 care a accentuat nevoia de digitalizare. Aceasta a generat o cerere mare de specialiști IT. Step IT Academy răspunde acestor nevoi prin cursuri variate, pregătind eficient viitorii profesioniști în domeniu.

În ultimii ani, industria tehnologiei informației (IT) a cunoscut o creștere exponențială, atât în România, cât și în Europa. Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția către digitalizare, iar cererea de specialiști IT a crescut simțitor. Educația în domeniul IT este mai valoroasă ca niciodată. Step IT Academy, oferă oportunități de a învăța programare și alte competențe IT esențiale.  Cererea tot mai mare pentru specialiști IT  Pandemia a creat un puternic impuls pentru digitalizare. Multe companii și-au accelerat procesele de transformare digitală pentru a-și menține operațiunile în timpul restricțiilor. Acest lucru a dus la creșterea cererii de dezvoltatori, specialiști în securitate, graficieni și profesioniști în marketing digital.  Creșterea Sectorului IT în România și Europa  România și-a consolidat poziția de important centru IT în Eu

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

STEP IT Academy câștigă premiul cel mare la Cisco Networking Academy

Atena a găzduit în 2019, pe 15 noiembrie, Summit-ul Internațional al Partenerilor Cisco. În cadrul evenimentului au fost înmânate premiile câștigătorilor concursului Cisco ASC Partner Rewards Program. Step IT Academy s-a bucurat de acordarea a două premii în cadrul prestigiosului concurs Cisco Networking Academy. Alături de diploma “Premier+ Partner”, oferită pentru contribuția remarcabilă la succesul studenților și trainerilor, academiei noastre i-a fost oferit și premiul cel mare al concursului — Certificate of Recognition as a Premier + Partner in the ASC Rewards Program. Odată cu acordarea acestui premiu, Step IT Academy a obținut un statut special - de “Premier+ Partner” — ca rezultat al serviciilor de instruire în cadrul comunității Cisco Networking Academy, dar și pentru sprijinul acordat generațiilor viitoare de creativi din domeniu, ce urmează să găsească cele mai bune soluții pentru probleme

ШАГ логотип

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate