STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Anca Ciobotaru

30.08.2022

48 vederi

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară? 

Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă. 

Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit. 

Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră.

Când ceea ce faci în prezent nu te împlinește - cu toții știm că facultatea și joburile pe care le alegem la 20 și un pic de ani nu sunt (în multe cazuri) chiar ce ne reprezintă cu adevărat, ci mai degrabă ceea ce îi reprezintă pe cei din familie, profesorii ori prietenii care ne-au spus că x sau y studii și job sunt ceva pentru care ar trebui să optăm. Alteori, ne oprim la ce ni se oferă prima dată și ne privăm astfel de posibilitatea de a explora alte domenii sau alte companii. Se întâmplă apoi ca unele persoane să se trezească la 40 de ani făcând ceva ce nu le place, dar neavând motivația să schimbe nimic. În cazul altor oameni, conștientizarea apare și odată cu ea și imboldul de a face o schimbare radicală. 

Când ești stabil financiar și îți permiți să explorezi ceva diferit - Am cunoscut oameni care și-au schimbat domeniul de activitate pentru că și-au dorit să își dezvolte noi skill-uri, provocări care să îi scoată din zona de confort și să îi dezvolte în multe alte direcții pe care nu le-au explorat înainte. Acest lucru presupune să ai în spate o siguranță financiară care să îți permită asumarea unei perioade de descoperire și încercări. S-ar putea să nu afli din prima ce altceva te atrage, ce pasiuni ți-ar plăcea să monetizezi, dar cu răbdare, curiozitate și posibilitatea de a investi atât timp, cât și bani, poți descoperi în tine talente pe care nici nu știai că le ai. 

Stres în exces la actualul loc de muncă, simptome de burn-out, lipsa recunoașterii din partea superiorilor și a posibilității de avansare sunt alte câteva motive care ne pot determina să ne gândim nu doar la schimbarea companiei, ci chiar la o reformare profesională și un job într-un domeniu diferit. 

Indiferent de contextul în care te gândești să te reprofilezi din punct de vedere profesional, necesitate sau curiozitate, trebuie să ai în vedere faptul că vorbim despre un proces de pregătire și acomodare care necesită mai multe resurse. Așa cum spuneam și mai devreme, trebuie să ne gândim la câteva aspecte. 

Ți-am pregătit o listă cu mai multe întrebări care să te ghideze în procesul de reconversie profesională

  • În ce domeniu nou vreau să activez? 
  • Ce fel de cursuri de specializare sau formări profesionale trebuie să urmez ca să pot profesa în domeniul respectiv?
  • De ce buget am nevoie?
  • Cât timp durează să finalizez acest curs?
  • Este o formare în cadrul căreia voi lucra cu proiecte reale, îmi voi construi un portofoliu?
  • Compania cu care aleg să fac cursul mă va sprijini în procesul de angajare după finalizarea formării profesionale?
  • Cât timp îmi permit să stau fără job/venit lunar în cazul în care nu mă angajez imediat după finalizarea cursului de specializare?


Dacă cu o generație, două în urmă schimbarea meseriei de-a lungul vieții era ceva mai rar întâlnit, astăzi numeroasele opțiuni de formări profesionale, precum și de joburi încurajează atât tinerii, cât și adulții să facă schimbări îndrăznețe de specializare în cadrul aceleiași companii sau pe poziții diferite din companii exterioare. Reconversia profesională a devenit tot mai comună, iar acest trend va continua să se amplifice, mulți recrutori considerând procesul un semn de adaptabilitate și curaj din partea candidaților. 

Cum te poate ajuta STEP IT ACADEMY în noua ta carieră?

Dacă te gândești să faci un pas foarte îndrăzneț care îți va aduce numeroase opțiuni de angajare sau colaborare ca freelancer, flexibilitate și venituri mai mari, Step It Academy îți pune la dispoziție cursuri de formare profesională în domeniul programării, marketing și graphic design. 

Misiunea noastră este să oferim cunoștințe vaste, solicitate la ora actuală de către angajatori și adaptate necesităților reale în domeniul ales. Facem acest lucru punând accent pe practică și construirea unui portofoliu solid cu proiecte concrete la care studenții împreună cu profesorul lucrează pe parcursul formării.  

Suntem pe piața educației în IT din anul 1999, ne-am extins în 21 de țări, peste 99 de filiale și mai mult de 250.000 de absolvenți ai cursurilor noastre în întreaga lume. Cei care au ales Step It Academy pentru formarea sau reconversia lor profesională s-au angajat ulterior în companii de top din România sau la nivel internațional precum Amazon, Cisco, Ebay, Google, Facebook, IBM, Dell, Oracle, etc. 

Dacă vrei să afli ce cursuri oferim și să alegi ce ți s-ar potrivi cel mai bine, te invităm să vizitezi pagina: https://bucharest.itstep.org/DESPRE AUTOR:

Anca Ciobotaru

Marketing Manager Step IT Academy, Author, Intuitive Artist

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

Ați avut vreodată o problemă în viață?    Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete? Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.   Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?   Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.   Normal, după ce investeș

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

JAVA este un limbaj de programare lansat în 1995 de către Sun Microsystems. De la calculatoare, console, servere și telefoane mobile. Java este peste tot!

Ce este JAVA? JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.   Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.                                   Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.   Ce este un programator JAVA? Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.                        

ШАГ логотип