STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Experiențele cursanților Step IT Academy

27.05.2019

1135 vederi

Am înființat în România școala Step IT cu scopul de a oferi acces la cursuri specializate de cea mai înaltă calitate. În cei peste 10 ani de activitate fiecare cursant ce ne-a trecut pragul a devenit prietenul nostru și ne-am dorit să îi oferim o experiență completă din toate punctele de vedere.

Astăzi vă prezentăm poveştile de succes a doi foşti cursanţi Step IT, pe care i-am întrebat despre întreaga experienţă a lor în cadrul şcolii noastre.

 

Primul intervievat a fost Claudiu Stroe, absolvent al cursului de Web Development, care s-a angajat ca Front-End Developer la SparkWare Technologies imediat după terminarea cursului.

 

1. De ce ai ales cursurile Step IT?

Am ales cursurile Step IT datorită programei de studiu ce trece detaliat prin toate modulele necesare pentru a crea un website de la 0. 

 

2. Ce curs ai urmat în cadrul școlii?

Am urmat cursul de Web Development predat de Florin Maximciuc.

 

3. Cum ţi s-a părut cursul din punct de vedere structură a informaţiei?

Cursul a fost structurat foarte bine, Florin ne-a explicat foarte clar tot ce ţine de crearea şi design-ul unui website cât şi de promovarea acestuia.

 

4. Care a fost prima ta impresie despre modulul studiat? 

De la primele cursuri am fost foarte mulţumit de alegerea făcută şi am ramas impresionat de atmosfera şi de oamenii extraordinari de aici.

 

5. Ce ai învăţat urmând cursul Step IT?

Urmând cursul de Web Development de la Step IT am învăţat tot ce ţine de crearea şi design-ul unui website, cât şi promovarea lui.

 

6. Cum te-a ajutat în cariera ta urmarea cursului?

Acest curs este un bun început pentru o carieră în domeniul IT. Datorită acestui curs am reuşit să obţin un job ca front-end developer chiar de la primul interviu.

 

7. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la cursul urmat în cadrul școlii Step IT?

Cel mai mult mi-a plăcut programa de curs, dar şi trainerii care sunt nişte oameni extraordinari ce ne-au explicat foarte bine tot ce ţine de crearea unui website. 

 

8. Dacă ar trebui să descrii Step IT în 3 cuvinte, care ar fi acestea?

Dacă ar fi să descriu în trei cuvinte experiența avută la Step IT aș spune:

profesionalism, seriozitate şi profunzime.

 

9. Ai recomanda cursul Step IT? Dacă da, de ce l-ai recomanda?

Recomand cursul de Web Development tuturor persoanelor ce vor un bun început în domeniul IT, academia are traineri foarte experimentaţi, explicând cu uşurinţă fiecare pas în crearea şi design-ul unui website.

 

Următorul nostru intervievat a fost Răzvan Ioniţă, unul dintre absolvenţii cursului de Graphic Design. Datorită profesionalismului, seriozităţii şi rezultatelor excelente avute, Răzvan a devenit între timp şi profesor la Step IT, la grupele de copii. Propunerea de a-l coopta pe Răzvan a venit din partea colegei noastre Tamara Grigore - Education Manager. De asemenea, dupa finalizarea cursului, Răzvan a devenit Graphic Designer, în companiei Tymbark România.

 

Iată răspunsurile pe care ni le-a dat Răzvan, înainte de a intra la curs.

 

1. De ce ai ales cursurile Step IT?

Am decis să urmez cursurile Step IT din dorinţa de schimbare. Mi-am dorit să-mi schimb cariera şi am ales Step IT deoarece mi s-au părut cei mai buni din domeniu, adevăraţi profesionişti, iar raportul calitate – preţ a fost cel mai bun.

 

2. Ce curs ai urmat în cadrul școlii?

Dorindu-mi să-mi schimb cariera, am optat pentru cursul de Graphic Design.

 

3. Cum ţi s-a părut cursul din punct de vedere structură a informaţiei?

Cursul a fost foarte bine structurat, pe înţelesul tuturor, informaţia putând fi foarte usor asimilată.

 

4. Care a fost prima ta impresie despre modulul studiat?

Mi-a plăcut cursul foarte mult de la bun început şi m-a motivat să continui.

 

5. Ce ai invăţat urmând cursul Step IT?

În cadrul cursului am învăţat tot ce este necesar pentru a-mi începe cu uşurintă o carieră în domeniul graficii.

 

6. Cum te-a ajutat în cariera ta urmarea cursului?

În primul rând, am fost cooptat în echipa de profesori Step IT încă din timpul cursului, pentru grupele de copii, iar în scurt timp mi-am găsit şi un al doilea job de graphic designer la o corporaţie foarte mare - Tymbark Romania. La momentul începerii cursului nici nu visam că se vor întâmpla toate astea, aveam peste 30 de ani şi-mi lipsea încrederea în forţele proprii.

 

7. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la cursul urmat în cadrul școlii Step IT?

Mi-a plăcut nespus mediul de învăţare relaxant, cu profesori foarte bine pregătiţi şi dispuşi oricând să te ajute.

 

8. Dacă ar trebui să descrii Step IT în 3 cuvinte, care ar fi acestea?

E simplu: profesionalism, calitate, seriozitate.

 

9. Ai recomanda cursul Step IT? Dacă da, de ce l-ai recomanda?

Da, bineînţeles. Recomand cu multă căldură cursul de Graphic Design, din toate motivele enumerate mai sus şi plus posibilitatea de a te angaja mai uşor :) 

 

10. Acum faci parte din echipa Step IT ca profesor. Ce curs predai şi cum ai descrie colaborarea cu Step IT din ipostaza aceasta? 

Predau grafică şi web design la grupele de copii. Este o colaborare foarte bună din toate punctele de vedere, mă înţeleg excelent cu cei mici, îmi plac foarte mult colegii mei şi nivelul înalt de profesionalism la care se lucrează. 



DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Ascensiunea sectorului IT în România și în Europa post-pandemică

Industria IT din România și Europa a înregistrat o creștere exponențială, amplificată de pandemia COVID-19 care a accentuat nevoia de digitalizare. Aceasta a generat o cerere mare de specialiști IT. Step IT Academy răspunde acestor nevoi prin cursuri variate, pregătind eficient viitorii profesioniști în domeniu.

În ultimii ani, industria tehnologiei informației (IT) a cunoscut o creștere exponențială, atât în România, cât și în Europa. Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția către digitalizare, iar cererea de specialiști IT a crescut simțitor. Educația în domeniul IT este mai valoroasă ca niciodată. Step IT Academy, oferă oportunități de a învăța programare și alte competențe IT esențiale.  Cererea tot mai mare pentru specialiști IT  Pandemia a creat un puternic impuls pentru digitalizare. Multe companii și-au accelerat procesele de transformare digitală pentru a-și menține operațiunile în timpul restricțiilor. Acest lucru a dus la creșterea cererii de dezvoltatori, specialiști în securitate, graficieni și profesioniști în marketing digital.  Creșterea Sectorului IT în România și Europa  România și-a consolidat poziția de important centru IT în Eu

ШАГ логотип

Reconversia profesională: ce presupune procesul și când e necesar?

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă în ultima vreme te surprinzi tot mai des gândindu-te la schimbarea domeniului în care lucrezi și nu îți este prea clar ce ar presupune procesul, atunci acest articol este pentru tine. De ce ar vrea cineva să treacă la un cu totul alt job, într-o zonă de activitate care nu îi este familiară?  Ei bine, sunt câteva motive care ne pot determina să luăm în calcul această variantă.  Un salariu mai mare - aceasta este de cele mai multe ori principala motivație pentru care ne gândim să facem trecerea la un domeniu profesional diferit.  Ne dorim o schimbare radicală - uneori, după ce ani de zile am profesat în aceeași direcție, făcând aceleași lucruri pe care le știm cel mai bine, poate apărea nevoia de nou, de reprofilare și odată cu ea apare și entuziasmul (dar și frica) inițierii unei schimbări masive în viața noastră. Când ceea ce faci în prezent nu te &ici

ШАГ логотип

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

STEP IT Academy câștigă premiul cel mare la Cisco Networking Academy

Atena a găzduit în 2019, pe 15 noiembrie, Summit-ul Internațional al Partenerilor Cisco. În cadrul evenimentului au fost înmânate premiile câștigătorilor concursului Cisco ASC Partner Rewards Program. Step IT Academy s-a bucurat de acordarea a două premii în cadrul prestigiosului concurs Cisco Networking Academy. Alături de diploma “Premier+ Partner”, oferită pentru contribuția remarcabilă la succesul studenților și trainerilor, academiei noastre i-a fost oferit și premiul cel mare al concursului — Certificate of Recognition as a Premier + Partner in the ASC Rewards Program. Odată cu acordarea acestui premiu, Step IT Academy a obținut un statut special - de “Premier+ Partner” — ca rezultat al serviciilor de instruire în cadrul comunității Cisco Networking Academy, dar și pentru sprijinul acordat generațiilor viitoare de creativi din domeniu, ce urmează să găsească cele mai bune soluții pentru probleme

ШАГ логотип

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate