STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Experiențele cursanților Step IT Academy

27.05.2019

151 blog_count_views_1

Am înființat în România școala Step IT cu scopul de a oferi acces la cursuri specializate de cea mai înaltă calitate. În cei peste 10 ani de activitate fiecare cursant ce ne-a trecut pragul a devenit prietenul nostru și ne-am dorit să îi oferim o experiență completă din toate punctele de vedere.

Astăzi vă prezentăm poveştile de succes a doi foşti cursanţi Step IT, pe care i-am întrebat despre întreaga experienţă a lor în cadrul şcolii noastre.

 

Primul intervievat a fost Claudiu Stroe, absolvent al cursului de Web Development, care s-a angajat ca Front-End Developer la SparkWare Technologies imediat după terminarea cursului.

 

1. De ce ai ales cursurile Step IT?

Am ales cursurile Step IT datorită programei de studiu ce trece detaliat prin toate modulele necesare pentru a crea un website de la 0. 

 

2. Ce curs ai urmat în cadrul școlii?

Am urmat cursul de Web Development predat de Florin Maximciuc.

 

3. Cum ţi s-a părut cursul din punct de vedere structură a informaţiei?

Cursul a fost structurat foarte bine, Florin ne-a explicat foarte clar tot ce ţine de crearea şi design-ul unui website cât şi de promovarea acestuia.

 

4. Care a fost prima ta impresie despre modulul studiat? 

De la primele cursuri am fost foarte mulţumit de alegerea făcută şi am ramas impresionat de atmosfera şi de oamenii extraordinari de aici.

 

5. Ce ai învăţat urmând cursul Step IT?

Urmând cursul de Web Development de la Step IT am învăţat tot ce ţine de crearea şi design-ul unui website, cât şi promovarea lui.

 

6. Cum te-a ajutat în cariera ta urmarea cursului?

Acest curs este un bun început pentru o carieră în domeniul IT. Datorită acestui curs am reuşit să obţin un job ca front-end developer chiar de la primul interviu.

 

7. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la cursul urmat în cadrul școlii Step IT?

Cel mai mult mi-a plăcut programa de curs, dar şi trainerii care sunt nişte oameni extraordinari ce ne-au explicat foarte bine tot ce ţine de crearea unui website. 

 

8. Dacă ar trebui să descrii Step IT în 3 cuvinte, care ar fi acestea?

Dacă ar fi să descriu în trei cuvinte experiența avută la Step IT aș spune:

profesionalism, seriozitate şi profunzime.

 

9. Ai recomanda cursul Step IT? Dacă da, de ce l-ai recomanda?

Recomand cursul de Web Development tuturor persoanelor ce vor un bun început în domeniul IT, academia are traineri foarte experimentaţi, explicând cu uşurinţă fiecare pas în crearea şi design-ul unui website.

 

Următorul nostru intervievat a fost Răzvan Ioniţă, unul dintre absolvenţii cursului de Graphic Design. Datorită profesionalismului, seriozităţii şi rezultatelor excelente avute, Răzvan a devenit între timp şi profesor la Step IT, la grupele de copii. Propunerea de a-l coopta pe Răzvan a venit din partea colegei noastre Tamara Grigore - Education Manager. De asemenea, dupa finalizarea cursului, Răzvan a devenit Graphic Designer, în companiei Tymbark România.

 

Iată răspunsurile pe care ni le-a dat Răzvan, înainte de a intra la curs.

 

1. De ce ai ales cursurile Step IT?

Am decis să urmez cursurile Step IT din dorinţa de schimbare. Mi-am dorit să-mi schimb cariera şi am ales Step IT deoarece mi s-au părut cei mai buni din domeniu, adevăraţi profesionişti, iar raportul calitate – preţ a fost cel mai bun.

 

2. Ce curs ai urmat în cadrul școlii?

Dorindu-mi să-mi schimb cariera, am optat pentru cursul de Graphic Design.

 

3. Cum ţi s-a părut cursul din punct de vedere structură a informaţiei?

Cursul a fost foarte bine structurat, pe înţelesul tuturor, informaţia putând fi foarte usor asimilată.

 

4. Care a fost prima ta impresie despre modulul studiat?

Mi-a plăcut cursul foarte mult de la bun început şi m-a motivat să continui.

 

5. Ce ai invăţat urmând cursul Step IT?

În cadrul cursului am învăţat tot ce este necesar pentru a-mi începe cu uşurintă o carieră în domeniul graficii.

 

6. Cum te-a ajutat în cariera ta urmarea cursului?

În primul rând, am fost cooptat în echipa de profesori Step IT încă din timpul cursului, pentru grupele de copii, iar în scurt timp mi-am găsit şi un al doilea job de graphic designer la o corporaţie foarte mare - Tymbark Romania. La momentul începerii cursului nici nu visam că se vor întâmpla toate astea, aveam peste 30 de ani şi-mi lipsea încrederea în forţele proprii.

 

7. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la cursul urmat în cadrul școlii Step IT?

Mi-a plăcut nespus mediul de învăţare relaxant, cu profesori foarte bine pregătiţi şi dispuşi oricând să te ajute.

 

8. Dacă ar trebui să descrii Step IT în 3 cuvinte, care ar fi acestea?

E simplu: profesionalism, calitate, seriozitate.

 

9. Ai recomanda cursul Step IT? Dacă da, de ce l-ai recomanda?

Da, bineînţeles. Recomand cu multă căldură cursul de Graphic Design, din toate motivele enumerate mai sus şi plus posibilitatea de a te angaja mai uşor :) 

 

10. Acum faci parte din echipa Step IT ca profesor. Ce curs predai şi cum ai descrie colaborarea cu Step IT din ipostaza aceasta? 

Predau grafică şi web design la grupele de copii. Este o colaborare foarte bună din toate punctele de vedere, mă înţeleg excelent cu cei mici, îmi plac foarte mult colegii mei şi nivelul înalt de profesionalism la care se lucrează. DESPRE AUTOR:

IT STEP Academy

Cum să alegi cea mai bună tabără de vară pentru copilul tău?

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.

Verile pentru copii sunt magice. Perioada de vacanță se suprapune pentru ei pe toata perioada zilelor însorite și călduroase. Nu trebuie să se mai trezească la program, să mai meargă la școală ori să își mai facă lecții zi de zi.  Multe motive de bucurie, iar începutul vacanței este adesea energic, plin de idei creative și poftă de joacă. Și totuși, de multe ori plictiseala intervine curând, iar magia vacanței dispare puțin câte puțin. Netflix, statul pe canapea toată ziua și jocurile pe telefon sau calculator tind să devină cam singurele activități pentru care copiii au atracție.    Îmbinarea utilului cu plăcutul   Ca părinte îți dorești ca cel mic să își petreacă timpul atât într-un mod plăcut pentru el (este copil și are nevoie de joacă), dar și util, constructiv. De exemplu, în loc să stea toată ziua să se joace pe telefon, cum ar fi să învețe să

ШАГ логотип

Dar cine e STEP IT Academy ăsta??

Din ‘99 a apărut STEP IT Academy, în Kiev, Ucraina. Nu departe de România. O mică entitate cu un sediu ce avea două clase de curs cu câteva calculatoare, dar cu o dorință: „Să nu mai pierzi ani din viața ta învățând teorie de la lectori, dar cunoștințe și skill-uri de la oamenii care chiar lucrează în domeniul”.

Ați avut vreodată o problemă în viață?    Poate omul de la Call Center cu care ați vorbit să rezolvați o problemă, mai mult v-a enervat și a făcut mai multe probleme sau poate produsele din secțiunea de carmangerie arătau destul de „vechi”, chiar dacă persoana de la casă insistă că sunt proaspete? Cert este un lucru, cu toții ne-am izbit de probleme în viața asta și puține au fost acelea pe care le-am rezolvat pentru că, noi ca oameni simpli, chiar nu aveam ce unelte să folosim să ajungem la un rezultat de cele mai multe ori.   Dar dacă vă zic că și acum avem probleme în educație? Câte persoane care au terminat un liceu sau o facultate în diverse domenii foarte faine și căutate încă lucrează în Call Centere, în spatele unei case de marcat sau la un aprozar din celebra piața Obor din București?   Foarte mulți, poate mult prea mulți oameni.   Normal, după ce investeș

ШАГ логотип

Ce este un Programator JAVA??

JAVA este un limbaj de programare lansat în 1995 de către Sun Microsystems. De la calculatoare, console, servere și telefoane mobile. Java este peste tot!

Ce este JAVA? JAVA este un limbaj de programare care a fost lansat în 1995 de către Sun Microsystems. JAVA este peste tot; de la calculatoare, centre de date, supercalculatoare științifice, internet și telefoane mobile.   Practic, aproape tot ce folosim zilnic are ceva încorporat din aceast limbaj de programare. Chiar mai mult, JAVA în sine poate fi chiar un program sau driver care trebuie instalat, oferindu-ne posibiltiatea să rulăm diverse aplicații specific pe calculator, telefon sau alte dispozitive.                                   Probabil cel mai bun exemplu îl reprezintă Google Docs, o  platformă gratis asemănătoare cu Microsoft Word – un editor de text, scris în JAVA.   Ce este un programator JAVA? Un răspuns simplu ar fi că un programator JAVA este persoana care se ocupă de dezvoltarea de aplicații și soluții prin folosirea limbajului specific.                        

ШАГ логотип

Ce este un Graphic Designer??

Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ, dar nu se rezumă doar la asta.

Ce este un Graphic Designer Un Graphic Designer este un artist grafic care are rolul de a transmite un mesaj, folosindu-se de un mediu creativ precum: Ilustrații Fotografie Animație Culori Diferite layout-uri   În alte cuvinte, un grafician transpune cuvintele în diferite forme vizuale care să maximizeze impactul pe care potențiala lucrare sau comunicare o poate avea.   Ce trebuie să cunoască un Graphic Designer – Teoretic Din punct de vedere teoretic, un grafician trebuie să cunoască programele oferite de suita Adobe. Este foarte important ca viitorul artist grafic să aibă o bază, atât teoretică, cât și practică în Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și Adobe InDesign.   Chiar dacă suita Adobe vine cu un număr foarte mare de aplicații pe care un grafician le poate folosi pentru a-și simplifica munca, aceste trei programe sunt văzute ca baza fără de care un specialist în domeniul Grafi

ШАГ логотип